Πασχαλινά κουλουράκια


Φτιάξατε κουλουράκια του Πάσχα; Το giasemi.gr μοιράζεται την αγαπημένη του συνταγή μαζί σας!

Υλικά

  • 1 κιλό και 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • 1 μικρό ποτήρι του κρασιού χλιαρό γάλα
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 1 βανίλια ή 5 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • 1 κρόκο για το άλειμμα

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε με προσοχή στο μείγμα, συνεχίζουμε με τη βανίλια, το κονιάκ και στο τέλος με το αλεύρι. Ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις. Προσέχουμε στο τέλος να ενσωματώσουμε από τα 250 γρ. αλεύρι όσο είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Κάνουμε τις παραδοσιακές πλεξούδες και αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15´.

Tip:
Αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν πολύ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X