Κέικ με εσπεριδοειδή και παπαρουνόσπορο


Υπέροχο πεντανόστιμο  κέικ ελαιολάδου με άρωμα εσπεριδοειδών. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού περιέχει αλεύρι ολικής αλέσεως.

Υλικά

•    1φλ. ελαιόλαδο
•    1φλ. καστανή ζάχαρη
•    4 αβγά
•    1 φλ. γιαούρτι
•    ξύσμα από ένα λεμόνι,  πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι (ακέρωτα-βιολογικά)
•    3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•    2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
•    2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, αφού αφρατέψει ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και τον παπαρουνόσπορο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 55 περίπου λεπτά. Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για  δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Στο καλάθι του μήνα #Μανταρίνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X