Γλυκιά κολοκυθόπιτα


Σε αυτή την συνταγή θα φτιάξουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα με αρώματα κανέλας και τζίντζερ.

•    500γρ. κολοκύθα
•    1/5 ποτήρι νερό
•    4 κ.σ. ζάχαρη
•    1/5 φλ. σταφίδες
•    1/5 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
•    1 κ.γ. κανέλα
•    1/5 κ.γ τζίντζερ σκόνη
•    1 πρέζα γαρύφαλλο
•    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•    1 αβγό
•    1/5 φλ. ελαιόλαδο
•    άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
•    4 φύλλα κρούστας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη. Θέλουμε να λιώσει και να γίνει πουρές.  Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στη γέμιση της πίτας βάζουμε το ασπράδι του αβγού και με τον κρόκο αλείφουμε το φύλλο. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί  τα 2 φύλλα και από πάνω τη γέμιση , καλύπτουμε με τα δυο φύλλα, αφού τα λαδώσουμε.  Ψήνουμε για 45-50′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί. Αφού κρυώσει, αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.

Tips:

  • Αν χρησιμοποιήσουμε χειροποίητο φύλλο μπορούμε να προσθέσουμε μισή κουταλιά κανέλα, για να δώσει επιπλέον άρωμα.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και νηστήσιμη, αφαιρώντας το αβγό

Διαβάστε περισσότερες συνταγές με κολοκύθα

Σούπα γλυκοκολοκύθας

Στρούντελ με γλυκιά κολοκύθα

Στο καλάθι του μήνα #κίτρινη κολοκύθα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X